TOCANITA IRLANDEZA
Timp: ~1h 30 min.
Dificultate: medie
Ingrediente
- 500g carne de oaie de la Carniva
- 50g unt
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi mari
- 6 cracute de cimbru proaspat
- 3 frunze proaspete de dafin
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 140 de grade Celsius.
- Încinge untul intr-o tigaie mare si rumeneste carnea de oaie pana devine maronie. Adauga sare si piper dupa gust.
- Adauga in tigaie si ceapa impreuna cu morcovii si gateste-le alaturi de carne pentru inca 5-6 minute, dupa care adauga un pahar de vin rosu sau apa pentru a subtia sosul.
- Adauga acum si cartofii, cimbrul si frunzele de dafin, lasa-le sa se caleasca putin si apoi adauga apa cat sa acopere stratul de ingrediente.
- Lasa amestecul la fiert timp de 10-15 minute, dupa care acopera tigaia si las-o la cuptor pentru alte 20-30 de minute.