TOCANITA IRLANDEZA

Timp: ~1h 30 min.

Dificultate: medie

Ingrediente

  • 500g carne de oaie de la Carniva
  • 50g unt
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 6 cracute de cimbru proaspat
  • 3 frunze proaspete de dafin

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 140 de grade Celsius.
  • √éncinge untul intr-o tigaie mare si rumeneste carnea de oaie pana devine maronie. Adauga sare si piper dupa gust.
  • Adauga in tigaie si ceapa impreuna cu morcovii si gateste-le alaturi de carne pentru inca 5-6 minute, dupa care adauga un pahar de vin rosu sau apa pentru a subtia sosul.
  • Adauga acum si cartofii, cimbrul si frunzele de dafin, lasa-le sa se caleasca putin si apoi adauga apa cat sa acopere stratul de ingrediente.
  • Lasa amestecul la fiert timp de 10-15 minute, dupa care acopera tigaia si las-o la cuptor pentru alte 20-30 de minute.
2018-09-20T11:21:01+00:00