OAIE IN STIL MAROCAN
Timp: ~45 min.
Dificultate: medie
Ingrediente
- 500 grame pulpa de oaie de la Carniva
- 5 lingurite ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- 4 catei de usturoi tocati marunt
- ½ cana caise uscate
- 1 cana rosii decojite
- 2 linguri suc de lamaie
- O ceapa mare tocata marunt
- ½ lingurita paprika
- ½ cana prune uscate
- ½ cana frunze proaspete de coriandru
- Couscous pentru garnitura
Mod de preparare
- Incinge uleiul intr-o tigaie. Asezoneaza carnea de oaie cu sare si piper, apoi rumeneste-o timp de 3-5 minute. Pune-o la o parte.
- Pe foc mediu, adauga in tigaie ceapa si usturoiul, calindu-le pana devin aurii. Adauga apoi caisele, paprika, prunele uscate, rosiile si 3 pahare de apa. Lasa-le sa dea in fiert apoi lasa-le pe foc mic si acopera-le. Vei sti ca e gata atunci cand sosul s-a ingrosat iar rosiile incep sa se rupa.
- Adauga carnea de oaie, cu tot cu sosul acumulat in tigaie si gateste-le pentru aproximativ 1-2 minute. Acum e timpul si pentru coriandru si sucul de lamaie.
- Se serveste cu garnitura de couscous si coriandru proaspat dupa gust.