OAIE IN STIL MAROCAN

Timp: ~45 min.

Dificultate: medie

Ingrediente

  • 500 grame pulpa de oaie de la Carniva
  • 5 lingurite ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • ½ cana caise uscate
  • 1 cana rosii decojite
  • 2 linguri suc de lamaie
  • O ceapa mare tocata marunt
  • ½ lingurita paprika
  • ½ cana prune uscate
  • ½ cana frunze proaspete de coriandru
  • Couscous pentru garnitura

Mod de preparare

  • Incinge uleiul intr-o tigaie. Asezoneaza carnea de oaie cu sare si piper, apoi rumeneste-o timp de 3-5 minute. Pune-o la o parte.
  • Pe foc mediu, adauga in tigaie ceapa si usturoiul, calindu-le pana devin aurii. Adauga apoi caisele, paprika, prunele uscate, rosiile si 3 pahare de apa. Lasa-le sa dea in fiert apoi lasa-le pe foc mic si acopera-le. Vei sti ca e gata atunci cand sosul s-a ingrosat iar rosiile incep sa se rupa.
  • Adauga carnea de oaie, cu tot cu sosul acumulat in tigaie si gateste-le pentru aproximativ 1-2 minute. Acum e timpul si pentru coriandru si sucul de lamaie.
  • Se serveste cu garnitura de couscous si coriandru proaspat dupa gust.